Uncategorized

Σωματείο ASTERI & Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο ASTERI πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, μια ιδιαίτερη εκδήλωση σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον, υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ. 

Διοργανώθηκε ειδική προβολή της κλασικής ταινίας «Τα κόκκινα παπούτσια» του 1948,  ένα από τα αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης σε πλήρως αποκατεστημένη κόπια, με σκοπό την ενημέρωση και παρουσίαση για το Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Μουσείο Υποδήματος, που αποτελεί πρωτοβουλία του ASTERI.

Την εκδήλωση προλόγισαν, η κα Ευτυχία Πουλουκτσή treasurer  του ΔΣ του ASTERI, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη προσπάθεια αυτή και ιδιαιτέρως την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κα Νοτοπούλου που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση και  συνεργάσθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, κο Αθανάσιο Σχίζα ώστε να ανευρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα φιλοξενήσει το Μουσείο. Οι δύο μπαλαρίνες της Ομάδας της κας Αιβάτογλου μάγεψε με τη μικρή αναπαράσταση πριν την προβολή ταινίας.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Σωματείου ASTERI, κα Κυριακίδου παρουσίασε τις προοπτικές που ανοίγονται για την Πόλη της Θεσσαλονίκης με την λειτουργία του Κέντρου Έρευνας – Εκπαίδευσης και Μουσείου υποδήματος, ενός πρωτοποριακού χώρου που θα αναζητεί, θα ερευνά, θα συντηρεί και θα εκθέτει υποδήματα και κάθε είδους καλλιτεχνική δημιουργία εμπνευσμένη από το παπούτσι. Τέλος ευχαριστώντας απο πλευράς τους συνεργάτες, η πρόεδρος υπενθύμισε το στόχο του Σωματείου για ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ στο ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών.

Από την πλευρά της η κα Νοτοπούλου τόνισε ότι από Υπουργείο Μουσείο, γίνεται Υπουργείο που στηρίζει αξιόλογες προσπάθειες, σαν αυτήν του Μουσείου παπουτσιών. Μία σημαντική πρωτοβουλία γυναικών επισήμανε η Υφυπουργός συμπληρώνοντας πως οι «οι γυναίκες περπάτησαν στην ιστορία με όλων των ειδών τα παπούτσια».

«Μία πρόταση λοιπόν στο Μουσείο, σε ένα σημείο να μην εκθέσετε παπούτσι, μόνο λουλούδια. Και να το αφιερώσουμε στις γυναίκες που περπάτησαν ξυπόλητες σε καιρούς φτώχειας» τόνισε η κα. Νοτοπούλου και αναφέρθηκε παράλληλα και στις γυναίκες πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας χωρίς παπούτσι να φορέσουν.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου μοίρασαν μπισκότα κόκκινα γοβάκια και ευχήθηκαν καλή χρονιά με κόκκινο κρασί σε όλες τις καλεσμένες και τους καλεσμένους.